11:00

Bälinge IF F01

Referat: Films SK IFK D/Ö - Bälinge IF F01

Lördagens seriematch borta mot Films SK IFK D/Ö spelades på en för dagen mycket fin fotbollsplan.
Hemmalaget gör sin andra säsong i 9-manna serien och rent spelmässigt så syndes det och Films tjejer var väl positionerade och spelar ett mycket tight och hårt (om ändå schysst) försvarsspel. Matchen börjar lite trevande för båda lagen där inga farliga målchanser skapas åt något håll. Bälinge stod upp högt i sin försvarslinje och kunde vinna tillbaka bollen på mittplan men kom aldrig till någon riktig målchans. Matchens första chans ges till Emilie som vinner bollen på mitten och Emelie spelar upp bollen via mitten vidare upp till en felvänd Nellie som släpper tillbaka bollen och Emelie tar ett direkt skott som tyvärr smiter utanför stolpen. I denna del av första halvlek så har Bälinge kontroll över matchen.
0-0 står sig länge och båda lagen spelar en mycket fin fotboll. Efter en något misslyckad inspark så ger Bälinge bort ledningsmålet till hemmalaget. 1-0 i HT och sett över hela första halvlek så är resultatet inte helt rättvist.

Inför andra halvlek så gör vi inga förändringar utan fortsätter enligt samma matchplan som vi kommit överens om. Dock så tar Films tjejer över mer och mer och Bälinge försvaret tillsammans med mittfältet sätts på flera svåra prövningar och 2-0 målet hänger i luften. Bälinge skapar dock några fler målchanser än i första halvlek. Efter lite justering i backlinjen och där Joanna går in som innermittfältare så lyfter vi spelet och kvitteringsmålet närmar sig. Som vanligt när ett lag flyttar fram sina positioner så blottar sig ofta laget bakåt och Film är flera gånger nära att öka på ledningen.

Till slut lyckas Julia trycka in ett kvitteringsmål där Films duktiga målvakt tappar ett skott och Julia offrar sig i kampen om bollen och lyckas trycka in kvitteringsmålet. Bälinge justerar tillbaka till den ursprungliga försvarslinjen, tyvärr så är flertalet tjejer lite för heta i sitt spel och vill gärna stöta högt för att vinna tillbaka bollen. Detta leder till att spelet blir mer chansartat. Maja i Bälinge målet (gör en av sina bästa matcher någonsin) räddar Bälinge från fler baklängesmål då Film fortsätter att ösa på framåt. Bälinge får ofta jobba med näsan riktad mot eget mål. När det är cirka 10 minuter kvar av matchen så rensar Bälingesförsvaret bort en av Films många hörnor och Nellie ställs helt fri med målvakten från egen planhalva. Dock jobbar Film försvaret snabbt tillbaka och stressar Nellie till ett tidigt avslut och Films målvakt kan enkelt plocka ner skottet.

Tittar vi över två halvlekar så är det ett resultat som speglar hela matchbilden, dock så har Film en stark forcering i slutet av matchen så Bälinge skall absolut vara nöjda med att vända tillbaka hem med en delad poäng.

Alla Bälinge tjejer gör en gedigen insats men framför allt skall Maja lyftas fram då hon gör flera fina ingripanden. Maja äger sitt straffområde, precis som vi ledare har sagt att hon skall göra.

Nu tar vi ett uppehåll i seriespelet under kommande vecka, träning dock som vanligt måndag och onsdag samt DM semifinal mot Vattholma på torsdag.